fredag 18 mars 2016

Städa, bygga, fixa
Stallet har varit ett av de större arbeten vi tagit oss an på gården. Från början fanns bara en stor öppning in i lagårn på långsidan, inga dörrar. Innanför fanns två större rum som ligger efter varandra in i lagårn. Överfyllda med verktyg, skrot, motorer och lådor. Lagårns innerväggar syntes ingenstans. Så fullt var det. Men vi hade bestämt oss, det ska bli ett stall här. Med minst 3 stora boxar. Sadelkammare, täckeslösningar, foderförråd och westernstil. 

Redan innan nyår 2014, samma år som vi flyttade hit, så hade vi färdigställt två av boxarna så att stallet gick att använda. Nu är vi inne på sista boxen som syns på  bild här ovanför. Sedan blir det sadelkammare och foderförråd innan stallet kan klassas som klart. Ett roligt, men jäklar så jobbigt arbete! 
4 kommentarer:

 1. Vilken dröm att få ta tag i! Jag förstår att det måste vara jobbigt, men resultatet måste vara oslagbart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen! Men det är som du säger - helt klart värt slitet! :)

   Radera
 2. Längtar så tills det är min tur att sätta igång! Önskar jag hade gamla byggnader på gården att greja i istället för att bygga nytt från grunden..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag kan förstå din önskan. Men det positiva är att du får chansen att utforma allt själv nu! Det är alltid något! Ska bli oerhört roligt att följa din byggresa! Själv ska jag (och maken) bygga ett växthus i sommar, är det tänkt i alla fall. Så det blir också något från grunden, om än aningen simplare än ett stall ;) Fyndade nämligen en hel släpvagn med gamla fönster på auktion i somras för en femhundring, så nu jäklar!

   Radera