lördag 25 juni 2016

Gammelgården i Myckelgensjö
Jag och lilla Gottfrid hängde med mina föräldrar och mormor till Ysjö i helgen medan Kalle jobbar långhelg. Vi liksom passar på att roa oss då istället för att sitta hemma och stirra på varandra. 

Så idag tog vi en utflykt till ett ställe jag velat åka till länge, nämligen Gammelgården i Myckelgensjö som bara ligger någon mil ifrån Junsele och Ysjö. Det är en unik gård, den har 28 byggnader som står där de en gång blev byggda. Gården har anor från 1600-talet och är mycket välbevarad. Alla byggnader hade en särskild funktion när gården var i bruk. Gammelgården ägs och förvaltas nu av Länsmuseet i Västernorrland. 


Vi hade tur och vädret sprack upp och blev strålande. Självklart provade vi på den lokalproducerade glassen, jag valde en portion med granskottssmak som var alldeles underbar! Till det mitt favoritgodis - punschknappar - som otroligt nog fanns att köpa och så blev det en stor bit sommartårta med kaffe till. Japp, jag blev mätt. 


Och det blev alla andra också! Gottfrid somnade gott på min mage i selen. Detta är nu den tredje weekendresan han gör på sina åtta veckor här på jorden, en berest kille!


Som jag önskar att jag kunde komma över en sån här gunga till vårt kök, kanske får specialbeställa en av någon kunnig snickare. Gottfrid skulle sitta som kungen då! Mormor läser om långlogen och kornhässjan.Midsommarstången stod kvar från gårdagens firande.Och så lämnar vi stället och hem tar jag med mig en massa inspiration till vår egen gård. Nu vet jag hur jag vill stänga in för våra kommande får, har jag kan lösa många grind-frågor och hur man kan dekorera fönster på en övervåning man inte orkar ha blommor i. Men mer om det i några senare inlägg. 

2 kommentarer: