onsdag 1 juni 2016

En kväll i trädgården


När vi köpte gården så följde ju också de uppväxta fruktträdgården med. Det var en av tre stora anledningar till varför jag fäste mig så vid detta ställe. Men trädgården behöver omsorg. Den har växt sig stor även fast man kan urskilja hur den är planerad från början. Och det är tur det för det är just det jag vill rädda. Det som var planerat från början. Jag skulle aldrig fylla ut och göra den kuperade marken onaturlig. Hela trädgården ligger som i en backe och verkar vara planlagd efter det, hur vinden blåser och hur solen går över himlen. Den enda nackdelen är kanske att det är näst intill omöjligt att spela kubb hemma hos oss. Men det kan jag leva med. Körsbärsträden är många och långa. Vi har två enorma och resten får så pass lite sol då de står så tätt och bakom de stora så vi valde att rensa bort några av dem som det inte fanns något framtida hopp för. Men då Kalle är väldigt glad i att köra motorsåg så fick jag vara med och verkligen peka vilka som skulle bort annars hade alla kunna rykt. Men kvar blev i alla fall en skogsliknande känsla av, om än lite luftigare än innan. Syrenbersån är som hjärtat i trädgården. Den är inte ens överväxt (i min smak). Tidigare ägare har hållt efter den fint - nu är det bara upp till oss att göra detsamma. Det syns inte så bra på bild, men ska försöka ta bättre foton när syrenen väl blommar. 


I sovande sällskap av Gottfrid så ställdes utemöbeln på plats i bersån och en ljusslinga knöt jag upp mellan grenarna över bordet. Det borde bli mysigt på sensommarkvällarna. 
Kalle gick runt på gården och fixade med en det ena och en det andra. Det är lite charmen med sommarkvällar här på landet. Lugnet i att gå omkring och beta av saker på den långa listan av saker att göra och sedan kunna gå och lägga sig med gott samvete...


... efter att ha beundrat det man åstadkommit och den underbara naturen. Som lärkträdet och dess kottar på bilden här under.


Och så gluttar man bara lite snabbt på projekten som ligger framför en, för man vill ju inte förstöra friden och lugnet man nyss skapat... 


1 kommentar:

  1. Såna kvällar är så mysiga!
    Vilken fantastisk trädgård ni har :)

    SvaraRadera