fredag 3 oktober 2014

Klara och bommar

Jag fortsätter här resan med våra hästar där jag avslutade på www.stolpasgard.blogspot.se som är en blogg om Stolpås Gård, där mina föräldrar bor. Besök gärna den också!

Klara och jag tog oss an några bommar häromdagen, det gick långsamt men helt okej. Hon klonkar inte i lika mycket som i våras då vi började med detta. Ibland har jag svårt med vilket avstånd hon behöver mellan bommarna, då det är så olikt det avstånd jag har då jag rider Gubben. Dom har så väldigt olika steg. Klara har korta och fina steg medan Gubben brakar på rätt så bra med sina långa varmblodsben.

Klara spanar in bommarna

Klara har inga problem med bommarna, förutom att dom ligger i vägen då. Och att man måste lyfta på hovarna. Men hon gör det, som den gobit hon är! Skritt och trav utan klonk, sedan blev hon en svettig häst. Hennes kondis är verkligen inte på topp, men nu ska vi börja med travpass också i vår träning. Och försöka hålla ut längre och längre i traven, även om jag i början bara kommer kräva kanske en minut. 

Åka häst

Ibland åker jag häst på det här viset.

Gubben och Klara

Gubben och Klara naggar det sista på betet och blir så glada när jag emellanåt slänger in lite hö. Ett säkert tecken på att sommaren är över och hösten är här!

Hörs snart!
/Sandra

4 kommentarer:

 1. Kul med bommar, min favorit!
  Fina hästar :)

  SvaraRadera
 2. Fan, kom min långa kommentar med nu eller försvann den? Skitskumt när man ska kommentera på Blogspot, för ibland kan man inte välja alternativ att kommentera med bara namn och webbadress, så fick krångla in mig på gamla Google-kontot nu och då försvann kommentaren?

  SvaraRadera
 3. Ja den hade försvunnit... Så jag skriver den igen så gott jag minns det :)

  ROLIGT med ny blogg!!! Ska bli jättekul att följa er resa tillsammans här på en egen adress!!:)

  Hur går det med Klaras galopp? Är hon helt van nu när du rider henne eller är det mycket jobb kvar tills hon har accepterat dig på ryggen utan problem alls?:) Bra med bom-arbete så de lär sig lyfta forslingarna, det behöver jag träna på med mina...

  Och angående flytten. Svarar på det här istället för min blogg, för vill inte att inblandade ska kunna se. Vi bor jättefint här ute och jag har det jättebra med hästarna, men det är strul med människorna på gården och jag klarar mig utan drama. Jag stod upp för mig själv för första gången och det gillades inte av dem. Så vi lär flytta. Men det gör mig ännu mer motiverad att jobba på att skaffa vår egen gård, vilket vi kommer göra om högst ett par år. Och norrut ska vi, så då kanske våra gårdar hamnar lite närmare varandra, vem vet :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tråkigt när det är människor som strular.. Men det kanske för med sig något gott i slutänden, och jag hoppas verkligen ni hittar den drömgård ni förtjänar! Gärna lite längre norrut, haha! Det finns så många fina gårdar häromkring, egentligen var det osmart av oss att köpa gård på just Alnö där priserna är lite högre (fast vi bor ju nära mitt föräldrahem, så man kan bytlåna mycket grejer) men på en radie om 5 mil runtom Sundsvall så kan man köpa BILLIGA gårdar. Man kan ju få hus, mark, lagård och allt för långt under miljonen. Älska norrland!

   Radera