tisdag 7 oktober 2014

Höst i hagen

Man blir aldrig trött på höstens färger, hästarnas hage är närmast magisk just nu! Jag älskar att rida där. De har dels en åker i hagen, men även en gallrad björkskog. Så man kan både träna smidigheten bland träden och rida pass på åkern.
     Till nästa sommar kommer de antagligen gå i en hage mitt emellan Stolpås och Pottäng gård, ungefär 500 meter hemifrån oss. Den hagen är uppbyggd på samma vis med en åker och skog, fast där är det mer alderskog. Men hur som helst så är det en kombo jag gillar, både sol, skugga, bra bete som man kan putsa eftersom med traktorn och lite mer vildvuxet i skogen. Det är gött det.

Sandra och Klara

Snart ska dom få komma hem till Pottäng Gård i det nyinredda stallet och lösdriften (inte för att någon av dem står klara än..) och en mysig vinterhage som vi arbetat som sjutton för att få till. Dock kommer dom inte få gå på hela i år då vi sått in en rätt stor bit av den och det måste få bli en grässvål där under nästa sommar, innan klumpedunsarna kan gå där ;) Men jag tror dom kommer bli nöjda! Vi har försökt att tänka ut allt i minsta detalj, med värmebalja, lite slowfeeding liknande matplats och utsikt rakt in i lösdriften från sängkanten. Det måste vara enkelt i vardagen! 

/Sandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar