onsdag 20 juli 2016

Skördefest 2016


Varje år efter skörden blir det skördefest. När all press och stress har lagt sig finns inget finare än att samlas och pusta ut tillsammans. Att vara månskensbonde är ingen enkel grej, det är inte bara den där idyllen man kanske tänker sig. Det ligger enormt mycket arbete bakom. Och tur, med vädret då. Det väder vi fick i år har jag aldrig skådat tidigare. Inte pappa heller. Under de dagar vi valde att lägga skörden hade vi strålande sol, vind och daggfria nätter. Det kan inte bli bättre än så. Ibland blir det mer åt ensilage-hållet än hösilage när vädergudarna inte vill vara med. Men nu är höet snustorrt i balarna. Det tackar vi för. 


Kalle dansade runt på mamma och pappas uteplats medan han skötte grillen. Inte fullt lika på lyset som det kanske ser ut. 


Det blev långbord, festdukning och proppmätta magar. 


Sedan spelade vi kasta gris i jumboform, klart uppskattat av både barn och vuxna!


Vi höll till på vedbacken i solnedgången och alla tog med vad de gillade att dricka. Syrran blev förtjust i ölen Karlovacko när vi var i Kroatien och brorsan körde på Alnös eget bryggeri Dykes Brewery. 


I långa rader står nu balarna uppstaplade. Man blir aldrig rikare som bonde än då skörden står klar. Brorsan satte vinnarskallen till.


Jag och Kalle fångar de sista solstrålarna.


Lilly hade klätt upp sig.


Och mamma är lika vacker som alltid!


Syrran och mamma i en magisk solnedgångsdans, haha, eller är det ett styrkeprov?
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar