fredag 23 januari 2015

Galopp, mage och självförtroende

Klara är en unghäst under min egen utbildning. Ibland glömmer jag bort det. Hon är så trygg och stabil de allra flesta gånger så man blir bortskämd.
Nu under vintern tycker jag att det är svårt med träningen, men jag försöker hålla mig till någon form av träning varje dag. Minst en kvarts longering i olika tempo.


Tack vare lite strängare ransonering på maten har hennes tjockmage börjat ge med sig och naturligtvis gör mer kontinuerlig träning sitt också. 
Galoppen har vi fortsatt träna på i korall och på longerlina. I korallen låter jag henne ta några varv innan jag bryter av henne till trav men på longerlina har jag sparat ner henne till endast kvartsvarv eller ett halvt varv. Det syns på henne att det är märkbart jobbigt så vi tar det bit för bit. Dessutom är mitt främsta mål med galoppen nu att hon tar den på mitt kommando "Gaalopp". Detta har hon blivit mycket mer säker på nu. Jag kan skifta mellan trav och galopp samt galopp och trav flera gånger utan att behöva stanna henne emellan. 


Uppsuttet har jag inte provat någon mer galopp än, men det känns som om det är på gång inom en hyffsad framtid i alla fall. Fast det är klart, Kalle galopperade med Klara på vår senaste uteritt. Då jag och Gubben drog iväg i en trav uppför en backe så kände Klara att hon inte hängde med riktigt och tog en mjuk och fin galopp istället. Så det känns inte så långt bort. 


Annars fortsätter vi att träna självförtroendet genom att rida eller gå promenader på egen hand. Ibland går det helt utan problem och ibland ropar dom efter varandra så man håller på att få ett spel. Men det är bara att träna på  


För övrigt går dom på lösdriften i godan ro, även om dom är i själva lösdriften oförskämt lite. 

2 kommentarer:

  1. Så kul att läsa!!! Tycker att Klara börjar se riktigt fin ut i kroppen, börjar muskla på sig dessutom?? Och vad långt ni har kommit med galopp- och travkommando, suveränt ju! OCH skitbra att hon på eget initiativ ville galoppera med Kalle på ryggen, att hon höll det lugnt och mjukt istället för att bli nervös och bocka eller liknande.

    Vad händer när hästarna börjar ropa efter varandra? Är det hästarna som får spel eller ni? :)

    SvaraRadera