torsdag 5 februari 2015

Inflyttning i stallet

Nu är boxarna klara i stallet och hästarna har fått bo in sig två nätter för att vänja sig med miljön inför hovslagarens besök på lördag! Dom verkar trivas utmärkt! Gubben är vanligtvis inte så förtjust i nya ställen, men här gick han rakt in och låg ner och sov redan första natten.


Känns så skönt att kunna ta in dem i skydd från snö och blåst när det behövs och så att hovarna får torka till emellanåt. Känns bra att vi valde att ha detta som ett kall-stall. Trots att det kan strula med fruset vatten i hinkarna så vet jag att Klara inte svettas ihjäl om de står inne en natt. 


Vi bestämde oss för att bitsäkra alla kanter i boxarna då Klara kan ta sig en tugga eller två när hon antingen blir stressad eller uttråkad. Känns bra också att boxarna är så pass stora och att vi gjorde väggarna liite högre än vi först tänkt. Det känns stabilt. Vi valde också bort galler som mellanvägg, och än så länge har det inte varit något problem. 


Så nu är två av boxarna klara så när som på lite spöning på den övre delen av väggarna längst in i boxarna. 

Grunden till den tredje boxen är fixad och även sadelkammaren är påbörjad. Längst in i stallet bor våra två kaniner, men där ska det också in en fårbox! Så roligt att sätta alla drömmar i verket! 

Heja heja, det är bara att jobba på!  


2 kommentarer:

  1. Snyggt jobbat på alla vis! Precis som vanligt.
    Kram från Stolpås

    SvaraRadera
  2. Oj de ser jättefina ut! Rejäla o snygga :D

    SvaraRadera