söndag 30 november 2014

Takstolar och tända ljus

Igår satte grabbarna upp takstolarna utanför stallingången, det kommer bli en maffig och otroligt användbar yta. Ingen risk får snöras i nacken nu heller, när det blir klart.


Lagårn ska bli som ny efter renoveringen som kommer ske i etapper.  Det är en otroligt vacker byggnad i grunden men som är i behov av ny spöning. Den är så smart uppbyggd och praktisk att använda att man kan bli tårögd, förr tänkte man längre än vad näsan räckte. Då värderade man både skönhet i hantverket och funktion. Vi ska bevara alla fina detaljer och göra så byggnaden kan stå många år till!


Inne är det lugn och ro, med tända ljus som sällskap försöker jag ta mig igenom studentlitteratur av Dewey, som satte många bitar på plats i mina tankar om barns lärande. Han trodde på att man lär sig bäst med praktiska aktiviteter, där man får använda alla sina sinnen, teori kan aldrig komma ifatt praktiken. Som på landet förr, tänk vilka kunskaper och erfarenheter som håller på att dö ut nu. Kunskaper om livet, jorden, maten och djuren. Det är roligt att hitta böcker som tilltalar en! 1 kommentar: