söndag 30 augusti 2015

Miljöträning och systerskap

Igår miljötränade vi Klara ordentligt. Efter en tur ut på Alnös landsväg hann vi möta ett helt gäng bilar, en epatraktor, en buss, skriande hästar, en golfbana i bruk och flera suspekta vägskyltar och utgrävningar i diket. På tillbakavägen går vi på rid/travspåret som sträcker sig fram till mamma och pappas gård. Där tränar en tjej galoppintervaller med sin häst. Klara såg då mest brydd ut. Trots att de passerade med hejdundrande fart på den smala banan, stannade hon mest bara till och gick sedan vidare. Hon är bra cool Klara.
Senare på kvällen händer något magiskt. Vi är hos Kalles föräldrar i underbara Lögdö när svärfar får för sig att vi ska ta bilen ut till kusten eftersom vädret var helt fantastiskt. Sagt och gjort! Efter denna väg bor svärmors bror som föder upp nordsvenskabrukshästar och norska dölehästar. Jag vet också att han äger Klaras halvsyster, som alltid varit den där drömhästen i färg, ras och storlek. Jag blir så nyfiken på om hon finns kvar i hans ägo, så vi åker och hälsar på. Och där står hon. Fyraåriga Tindra. 


En urusel bild på en fantastisk häst, men vem vet, kanske kan jag ta någon bättre bild i framtiden. Hon är nämligen till salu... 3 kommentarer:

 1. Fiiiina Klara! Så duktig och trafiksäker. Reagerar hon inte alls till större fordon som låter mycket? :)
  Och vilken UNDERBART fin syster hon har!!! Ser ut som en Lillen i nordsvenskt format fast ännu mer sagolik!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är för det mesta lugn och cool, men vi mötte till exempel en av bussarna som går runt ön där vi bor och då blev hon orolig och ville trampa ut i vägen, men jag kom på sedan att hon nog aldrig har mött en buss förut och på våra små landsvägar finns det ingen marginal utöver en häst och en buss på vägen, man måste typ stå i diket, så hon gjorde det bra ändå! Kalle hoppade av och ledde henne förbi och då var det inga problem.

   Ja systern är otroligt vacker! Får se om jag får lägga vantarna på henne eller ej, ägaren verkade få lite kalla fötter ändå, men det kan man ju förstå på en sådan skönhet!

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera