fredag 20 mars 2015

Förbereda för får

Jag ser bilden av vår gård så klar framför mig. Med hästar, får, katter, höns, hund och kaniner. En levande gård, liv och rörelse. Allt nära boningshuset, samlat som kring en oas. Allt ska vara noga planerat och lättskött. Djuren ska alla kunna ha sällskap av varandra. Ja, där ligger min vision. Som ett mål som jag kämpar för att komma till varje dag. Hästarna, hund och kaniner finns redan på plats och nu till sommaren blir det höns och får.

Fåren är dem jag arbetat för mest denna vecka. Vi rensar nu ut vedförrådet som kommer bli det mest utsökta fårstallet. Där planerar jag både lösdrift för dem och en eller två avskilda boxar för till exempel klippning eller lamm. Det blir ett nytt foderbord och ny fräsch belysning.Jobbet att flytta veden är ingen bluff. Jag skippade till och med ett pass vattengympa denna vecka då jag tyckte denna träning räckte. 


6 kommentarer:

 1. Åh vad underbart allt låter!! Den perfekta djursamlingen :) Det är jättekul att läsa om era planer med gården och byggprojekt! Bara längtar till den dagen vi slår till själva, då ska jag göra en ny blogg där jag skriver både om hästarna men också allmänt gårdsliv! Har du några tips på härliga lantliv-renoverings-projekt-pyssel-country-bloggar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att bloggen uppskattas! Ja det är ju verkligen drömmen när man kan jobba och slita på sin egen mark - allt man gör är till en själv och ingen annan!

   Radera
 2. Ja, vem behöver ett gym att träna i när man har en gård att slita på? ;) Jobbade i lantbruket större delen av förra året och fick armmuskler för första gången i mitt liv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja, naturlig träning är den allra bästa! Den är så tacksam!

   Radera